TOREN

De toren van de Plechelmusbasiliek telt vijf geledingen en is 61 meter hoog. Waarschijnlijk is de bouw van de toren rond 1220 gestart. De overgang van bouwstijl van romaans naar gotisch is met name in de geledingen duidelijk zichtbaar. De versieringen worden naar boven toe steeds ingewikkelder en talrijker.


ACTUEEL

TORENBEKLIMMINGEN

Door de torengidsen van de Tourist Info Oldenzaal worden het hele jaar door rondleidingen verzorgd in de toren van de basiliek.

Beklimmingen vinden (op enkele uitzonderingen na) iedere maandag tot en met zaterdag plaats om 14.00 uur. Aanmelden kan tot een half uur van tevoren bij de Tourist Info Oldenzaal.

Groepen kunnen ook op afspraak de toren beklimmen. Datum en tijd in overleg.

Inlichtingen, kaartverkoop en reserveringen via het Tourist Info-kantoor, telefoon (0541) 51 40 23, e-mail  . Volwassenen € 6,50 (incl. kop koffie/thee bij lokale horeca) en kinderen t/m 14 jaar € 4,50 (incl. glas ranja). Kinderen jonger dan 8 jaar mogen helaas om veiligheidsredenen niet mee. Aanmelden kan tot één uur van tevoren bij de Tourist info Oldenzaal. U ontvangt ook het boekje "Rondje Plechelmus".


OP EEN VROEGE WINTEROCHTEND

Op 21 januari 2019 maakte fotograaf Vincent Croce © onderstaande prachtige foto van een bloedmaan en de St. Plechelmustoren. In december 2018 waren net de opnieuw vergulde wijzerplaten, bol en torenhaan teruggeplaatst. Klik op de foto om een groter deel van de toren te zien!