CONCERT KAMERKOOR MARDI LE VINGT

'Ecce Homo'


DatumZondag 7 april 2019
Aanvang16.00 uur
KoorTwents Kamerkoor Mardi le Vingt
DirigentHerman Koops
OrganistHenk Linker

Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt brengt tijdens dit concert de nieuwste compositie 'Ecce Homo' van Geert Christenhusz in première. Dit werk voor koor en solisten en op tekst van Gerrit Bleumink zal worden verklankt in een stemmig lichtdecor van verlichte bogen en gewelven.

De koordelen, naar aanleiding van de staties van het lijdensverhaal, worden afgewisseld door orgelsoli waarbij de muziek namijmert over het voorgaande koordeel en tevens preludeert op het volgende. Tijdens het concert zullen door Sjaak Christenhusz gemaakte beeldimpressies van de geschilderde kruiswegstaties van Willem Hesseling op een groot scherm worden geprojecteerd.

De titel van de compositie slaat op de woorden die volgens het lijdensverhaal door de Romeinse landvoogd Pilatus werden gesproken toen Jezus, getooid met doornenkroon en spotmantel, ter veroordeling aan hem werd voorgeleid. In deze muzikale en beeldende versie van het aloude lijdensverhaal komen tekst, muziek en beeld perfect bij elkaar! Ecce Homo, oftewel: Zie, de mens!


LEZING

Passie-project 'Ecce Homo' is een productie van Muziek Theaterbureau Mélange. Op maandagavond 25 maart om 20.00 uur, in het Koetshuis aan de Markstraat in Oldenzaal, zal de componist meer vertellen over de muziek. Ook de tekstdichter, de dirigent, en de productieleidster komen aan het woord. Er zal beeldmateriaal worden vertoond en het koor zal enkele delen uit Ecce Homo zingen. De organisatie hoopt hiermee belangstellenden inzicht te geven in het hoe en waarom van het project en benadrukt dat jong en oud van harte welkom zijn. De toegang is gratis.