BLOEMENPRACHT IN BASILIEK

Van vrijdag 11 t/m zondag 13 juni 2004 was in de St. Plechelmusbasiliek een expositie ingericht met afstudeerwerk van leerlingen van het Agrarisch Opleidings Centrum Enschede. Als onderdeel van hun examen 'Nederlands Bloemwerk' was door 35 voltijds- en deeltijdstudenten van dit MBO-instituut een veelheid aan kunstzinnige bloemstukken ontworpen en gemaakt.

De jonge bloemsierkunstenaars hadden een kleine week nodig voor het opbouwen van de tentoonstelling. De overweldigende ruimte en sfeer van de eeuwenoude St. Plechelmusbasiliek bleek voor velen een bron van inspiratie.

Er was een grote diversiteit aan bloemwerken te bewonderen, zoals plantaardige kroonluchters, historische bloemwerken, vrijstaande objecten, altaardecoraties, rouwarrangementen, en wanddecoraties. Rondom het doopvont hadden de studenten verschillende religieuze symbolen gegroepeerd.

De organisatie van de tentoonstelling vond plaats in samenwerking met de Stichting 1050 Jaar St. Plechelmusbasiliek. Het bleek een zeer succesvol initiatief, want de gratis toegankelijke expositie trok in drie dagen tijd bijna 3000 bezoekers.