JUBILEUMCONCERT

Plechelmus-Antoniuskoor


DatumZondag 4 oktober 2009
Aanvang15.00 uur
SolistKarin Hertsenberg (sopraan)
DirigentNardy Goorhuis-ter Elst
OrganistGuus Goorhuis
ToegangVrije gift

Het Oldenzaalse Plechelmus-Antoniuskoor viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. Het koor staat ook even zovele jaren onder leiding van dirigent Nardy Goorhuis-ter Elst. Naar aanleiding van dit tweede lustrum gaf het koor een jubileumconcert in de St. Plechelmusbasiliek. Sopraan Karin Hertsenberg verleende medewerking aan dit concert, mede gezien het feit dat zij al die jaren regelmatig met het koor samenwerkt.

De koor- en solistische werken die werden uitgevoerd zijn composities van onder meer Vivaldi, Caccini, Mozart, Vierne, Mendelssohn, Fauré, Elgar en Widor. Verder stond een gregoriaans gezang uit het Plechelmus-officie op het programma en de beroemde 'Song for Athene' van de hedendaagse Engelse componist John Tavener.

      Programma Jubileumconcert

De tweede jubileumactiviteit van het Plechelmus-Antoniuskoor is de koorreis naar Berlijn in het weekeinde van 20 tot en met 22 november. Excursies, een feestelijke mis in de St. Ludwig-Kirche in het centrum van Berlijn en een jubileumfeest ter plaatse zullen deze reis - waaraan ook pastoor B. Reerink zal deelnemen - kenmerken.