CONCERT

Academisch Staatskoor Moskou


DatumDonderdag 28 mei 2009
Aanvang19.30 uur
KaartverkoopVVV/ANWB Oldenzaal en Lansink Hifi Video en CD's

Liefhebbers van koormuziek kunnen zich opmaken voor een bijzonder concert in Oldenzaal. Het Moskouse Academisch Staatskoor (MSC) geeft in de St. Plechelmusbasiliek een eenmalig optreden.

Het gemengde koor bestaat uit 45 beroepszangers en brengt een gevarieerd repertoire met voor de pauze Europese koorwerken met als apotheose het 12-stemmige koor 'Freuet Euch' van Vassilij Titow. Na de pauze volgen Russische koorwerken met aan het einde Russische volksliederen waarbij de 12 rovers uiteraard niet ontbreken. De finale van het concert wordt een complete verrassing en is niet in het programma vermeld.

Het koor viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan en neemt in kader hiervan deel aan het jaarlijks terugkerende festival voor professionele koren in Baden Baden. Na dit festival reist het koor door naar Nederland om bij wijze van uitzondering enkele concerten te verzorgen.

Op donderdag 28 mei is het koor te gast in de St. Plechelmusbasiliek. Een unieke kans om het koor in volle glorie te aanschouwen.

Buiten de vele concerten in de Russische Federatie concerteerde het internationaal befaamde koor in de Verenigde Staten van Amerika, Korea en Japan. Behalve in de nieuwe republieken ArmeniŽ, GeorgiŽ, alle Baltische staten en de OekraÔne gaf het ensemble concerten in Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Finland, Giekenland, Hongarije, Oostenrijk, de Scandinavische Landen, TsjechiŽ en Zwitserland.