Concert door Combattimento Consort Amsterdam

WERKEN VAN VON BIBER

Op woensdag 1 oktober om 20.15 uur verzorgt het barokensemble Combattimento Consort Amsterdam onder leiding van Jan Willem de Vriend een concert in de St. Plechelmusbasiliek. Het programma is geheel gewijd aan muziek van een der grootste verrassingen uit de 17e eeuw, de Oostenrijkse componist en violist Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644-1704). Van hem brengt het ensemble Sonata 5 en Sonata 2. Van zijn zoon C.H. von Biber staat Concert voor violino piccolo op het programma. Daarnaast kunnen 6 sonata's van Romanus Weichlein, een leerling van Von Biber, worden verwacht.


DatumWoensdag 1 oktober 2008
Aanvang20.15 uur
OrkestCombattimento Consort Amsterdam
DirigentJan Willem de Vriend

Dit concert maakt deel uit van het Festival Oude Muziek & Oude Podia dat de Stichting Oude Muziek op Oude Podia op diverse historische locaties in Twente en het aangrenzende gebied in Duitsland organiseert in de periode van 21 september tot en met 5 oktober. In deze 10 dagen zal oude muziek uit de late Middeleeuwen, de Renaissance en van de Barok tot de vroege Romantiek te beluisteren zijn.

Het doel van de Stichting Oude Muziek op Oude Podia is concerten te organiseren van oude muziek op historische locaties. Het openingsconcert van de concertserie staat gepland voor vrijdag 26 september in de Oude kerk in Enschede met het London Baroque Orchestra. Een dag later is in Erve Kraesgenberg in Losser de troubadourgroep De Moraal actief met muzikale vertellingen.

De overige concertlocaties zijn Huis te Breckelenkamp in Lattrop, de Oude kerk in Borne, de Grote kerk en de Jacobuskerk in Enschede, de Oude Blasiuskerk in Delden, de Nederlands Hervormde kerk in Ootmarsum, de Waterstaatskerk in Hengelo, Il Bagno in Steinfurt, kasteel Twickel in Delden, Kloster Frenswegen in Nordhorn, en de Stiftskerk in Weerselo.

Het slotconcert door het Festival Projectkoor met de Hohe Messe van Bach onder leiding van Reinhard Goebel, n van de bekendste Duitse dirigenten op het gebied van oude muziek, vindt plaats op zondag 5 oktober in de Evangelische Stadtkirche in Gronau.