GREGORIAANSE ZANG IN BASILIEK

Op zaterdagmiddag 22 september aanstaande zal om 15.00 uur een gregoriaanse voordracht gehouden worden in de St. Plechelmusbasiliek te Oldenzaal.

Het is een nieuw, gezamenlijk initiatief van vier Twentse koren: de Schola van de St. Lambertusbasiliek Hengelo onder leiding van Paul Bonenkamp, de mannen van het koor van de St. Pancratiusbasiliek Tubbergen onder leiding van Hans Stege, de mannen van het Oldenzaalse Plechelmus-Antoniuskoor en de Schola Cantorum Twente, beide laatstgenoemde koren onder leiding van Guus Goorhuis.

De drie koren uit Hengelo, Tubbergen en Oldenzaal zingen wekelijks gregoriaans in de liturgie van hun eigen parochiekerken, de Schola Cantorum Twente maandelijks in telkens een andere parochiekerk in onze regio.

Door deze voor het eerst niet-liturgische voordracht van gregoriaanse gezangen willen we zoveel mogelijk bezoekers deelgenoot maken van ons plezier dat we beleven aan deze zang en we willen hen de rijkdom van dit religieuze erfgoed dat bij uitstek liturgische zang is laten horen.

Ongeveer een uur lang zullen bekende en minder bekende gezangen uit het liturgisch jaar worden vertolkt, telkens door één van de deelnemende koren. We hopen dat velen in de gelegenheid zijn om dit gregoriaanse uur te bezoeken. Na afloop is er gelegenheid om met de zangers en dirigenten te praten. De toegang is uiteraard gratis.