JUBILEUMCONCERT STADSJONGENSKOOR OLDENZAAL

Het Stadsjongenskoor Oldenzaal is n van weinige jongenskoren in Nederland. Het koor werd in 1915, dit jaar dus 90 jaar geleden, opgericht door Toon Borghuis. In die lange jaren waren er ook wel eens minder actieve perioden, maar mede dankzij het enthousiasme van dirigente Mariette Effing wordt het koor de laatste tijd weer regelmatig aangevuld en bruist het van de activiteiten.

Vanwege het jubileum gaf het koor op zondag 9 oktober een bijzonder concert op twee verschillende locaties. Het concert begon om 15.00 uur in de St. Plechelmusbasiliek met religieus repertoire en werd na een ruime pauze voortgezet in het stadhuis van Oldenzaal, waar het om ongeveer 17.00 eindigde.

Tijdens het concert traden het Stadsjongenskoor, het Jongemannenkoor, diverse solisten en een speciaal voor het jubileum samengesteld Projectkoor op. Dit Projectkoor bestond uit mannen die allemaal als jongen bij het koor hebben gezongen. Speciaal voor het jubileum zijn zij enkele zaterdagen bijeengekomen om liederen in te studeren. De oudste zanger was de 86-jarige Chris Loohuis.

De koren werden op piano begeleid door de vaste pianiste Aartje Disberg. Organist Hans Stege verzorgde de orgelbegeleidingen.,/P>

Naast enkele solisten uit het Stadsjongenskoor, het Jongemannenkoor, en het Projectkoor, bracht ook Ivette van Laar, zangdocente van de jongens, enkele solo's ten gehore. De algehele leiding van dit bijzondere concert was in handen van Mariette Effing.

Na afloop van het concert was er een renie voor oud-leden en leden van het Stadsjongenskoor.